szerző:
hvg.hu

A megelőző évhez hasonlóan tavaly is háromszorosára tudta növelni bevételeit Mészáros Lőrinc három gyermekének magasépítő cége, a Fejér-B.Á.L. Kft. A felcsúti cég 750 millió forint osztalékot fizetett.

Szárnyal a Mészáros Lőrinc három gyermeke, Ágnes, Beatrix és az ifjabb Lőrinc által 2015 júniusában alapított cége, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.– írja a Napi.hu az igazságügyi tárca elektronikus beszámoló portálján leadott dokumentumokra hivatkozva.

A vállalkozás tevékenységének első évében (ami jó fél év volt) 1,18 milliárd, 2016-ban 3,23 milliárd, 2017-ben pedig már 10,23 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Az éveket 65 millió, majd 319 millió, tavaly pedig 798 millió forint adózott eredménnyel zárták. Osztalékot a 2017-es üzleti év után – a társaság 2018. március 12-ei közgyűlési határozata szerint – 750 millió forintot fizettek ki a tulajdonosoknak, és összesen 18,2 millió forintot adóztak.

A Fejér-B.Á.L honlapja szerint a cég fő tevékenysége lakó és nem lakó épületek építése.

Az építőipari vállalkozás bevételeinek nagy része állami és önkormányzati – részben uniós – finanszírozású közbeszerzéseken elnyert munkákból származik, de a honlapján a referenciái között szerepel például a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kazánházának építése és Mészárosék Vivienvíz ásványvíz-palackozó üzemének bővítése is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!