szerző:
hvg.hu

Elmarad az idei Hegyalja Fesztivál - erősítették meg a rendezvény szervezői. A főszponzor Borsodi Sörgyár sajnálja a fesztivál lefújását, a cégnél kedd este azt közölték, egyelőre ők is csak annyit tudnak a döntésről, amennyit a szervezők a Facebookon megosztottak.

Nem rendezik meg idén a Hegyalja fesztivált - közölték a rendezény Facebook-oldalán kedd este.

"A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy’ elmarad. A végsőkig küzdöttünk ennek elkerülése érdekében, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. Nincs olyan lehetőség, amellyel megváltoztathatnánk a dolgok állását" - írták az oldalon.

A szervezők később a hvg.hu kérdésre is megerősítették a hírt, bár azt nem árulták el, pontosan milyen munkálatok akadályozzák a rendezvényt. A fesztivál hivatalos honlapján nem szerepelnek információk a döntésről, a kialakítás alatt lévő szájtról a látogatókat a Facebook-oldalra irányítják át.

A fesztivál főszponzora, a Borsodi Sörgyár is csak most értesült arról, hogy a rendezvényt lefújták - mondták a társaságnál a hvg.hu-nak. "Nagyon sajnáljuk, annyit tudunk, amennyit a szervezők tudattak a nyilvánossággal" - közölték a cégnél. Úgy tudjuk, a vállalat és a Hegyalja Fesztivál között érvényben van a szponzori szerződés.

A Facebookon az egyik hozzászóló kérdésére, hogy nincs-e esetleg egy másik helyszín, az oldal működtetői úgy válaszoltak: "a környéken sajnos nincs, bármelyik más városban az már egy másik fesztivál lenne, nem a Hegy'".

Egy másik kommentelő viccnek vélte a bejelentést, mire a Facebook-oldalon kiábrándították, azt írták, a hír nem kamu. Azt is hozzátették, hogy a fesztivál elmaradásának nem pénzügyi okai vannak.

A Hegyalját sokan Tokajhoz kötik, de az eseményt 2000 óta valójában a szomszédos Rakamaz közigazgatási területén rendezik meg. A szervező Delta Fest Kft. a fesztivál 15 éves jubileuma alkalmából idén ingyenessé tette volna a rendezvényt. 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!