szerző:
hvg.hu

Az év egyik legkülönlegesebb lemezét adta ki az öttagú budapesti Anton Vezuv zenekar. Az Into The Sea című debütáló albumuk néhány dalát a korábban a Portisheaddel, az Oasisszel és Robbie Williamsszel dolgozó angol hangmérnök, Rupert Coulson keverte.

A lemez története már-már regénybe illő: a zenekar dalait a frontember Sztív írta pár éve, amikor egy rossz korszakában gyakorlatilag egész nap egy pincében ült egy zongorával, és csak néha mászott ki onnan enni és inni. Nem tervezett semmi mást a jövőre nézve, csak azt, hogy másnap felébred és énekel tovább.

Később billentyűs lett az Amber Smith-ben: ahova az Anton Vezuv basszusgitárosa, Tibi ajánlotta be. Majd összerántották az Anton Vezuvot. A zenekar saját megfogalmazása szerint power melankóliát játszik, azaz akusztikus alapokra komponált dalokat az éteri szomorúság lebegésében és az ezzel együtt járó, belülről feszítő ritmusban. A most elkészült, Into The Sea című lemezzel a szélesebb közönség számára is megnyitják a számukra oly megnyugtatóan süllyedő világot.

A lemezfelvétel során a hagyományos pop-rock hangszerek mellett és az apróbb elektronikákon kívül a zenekar használt még spanyolgitárt, trombitát, harmonikát, glockenspielt, bendzsót, sőt a Moment of Bliss című dalban még egy 25 fős gyerekkórus is szerepel. A dalok nagy részét egyben vették fel, hogy a hangulatot megtartsák. Az album keverési munkálatait Schram Dávid mellett a korábban a Portisheaddel, az Oasisszel és Robbie Williamsszel is dolgozó angol hangmérnök, Rupert Coulson, valamint a zenekar gitárosa, Csé végezte.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!