szerző:
hvg.hu

Fischer Iván világhírű kollektívája új fokozatra kapcsol. Az 2015-ös idény során a zenekar a legnagyobb koncerttermektől kissé elkanyarodva a vidékre koncentrál, gyerekoperához asszisztál és folytatja kakaókoncertjeinek sorozatát is.

Töretlen lendülettel vág neki a szezonnak a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar, mely a budapesti Művészetek Palotájában, a Bridging Europe fesztivál keretein belül nyitja az idényt. A lassan az ország elsőszámú kulturális exportcikkévé váló zenekar a tavalyi Brahms-tematikáját Mahlerre, Mozartra, Stravinskyre és Prokofjevre cseréli, miközben négy Titokkoncertet is tart, karácsonykor egyenest a Zeneakadémia Nagytermét elfoglalva.

©

Fischer Ivánék ezen kívül átemelik a Közösségi Hetek programcsokrukat is, idén is ingyenes fellépésekkel kedveskedve főként vidéki gyermekeknek, otthonban lakó időseknek vagy új élettel töltve meg elhagyott zsinagógák, templomok tereit. A Fesztiválzenekar programjába ezen kívül újra bekerül az éjjeli bagolyoknak kedvező Midnight Music műsorcsokor, ahogy a családbarát program fogalmát új szintre emelő Kakaókoncertek is zavartalanul folytatódnak majd.