szerző:
hvg.hu

Fischer Iván világhírű kollektívája új fokozatra kapcsol. Az 2015-ös idény során a zenekar a legnagyobb koncerttermektől kissé elkanyarodva a vidékre koncentrál, gyerekoperához asszisztál és folytatja kakaókoncertjeinek sorozatát is.

Töretlen lendülettel vág neki a szezonnak a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar, mely a budapesti Művészetek Palotájában, a Bridging Europe fesztivál keretein belül nyitja az idényt. A lassan az ország elsőszámú kulturális exportcikkévé váló zenekar a tavalyi Brahms-tematikáját Mahlerre, Mozartra, Stravinskyre és Prokofjevre cseréli, miközben négy Titokkoncertet is tart, karácsonykor egyenest a Zeneakadémia Nagytermét elfoglalva.

©

Fischer Ivánék ezen kívül átemelik a Közösségi Hetek programcsokrukat is, idén is ingyenes fellépésekkel kedveskedve főként vidéki gyermekeknek, otthonban lakó időseknek vagy új élettel töltve meg elhagyott zsinagógák, templomok tereit. A Fesztiválzenekar programjába ezen kívül újra bekerül az éjjeli bagolyoknak kedvező Midnight Music műsorcsokor, ahogy a családbarát program fogalmát új szintre emelő Kakaókoncertek is zavartalanul folytatódnak majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!