szerző:
hvg.hu

Azt már nyilván mindenki tudja, mit csinál vasárnap este, de addig előttünk a hétvége. Van néhány tippünk.

A Balaton-part legjobb strandjai

Beköszöntött a kánikula, az iskolák bezárták kapuikat a nyári szünetre, így épp itt az ideje, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit a vízparton. Ha balatoni nyaralást tervezünk, de nem döntöttünk még az úti célról, érdemes tájékozódni, hol milyen strand vár minket. A tavalyi látogatói visszajelzések és hozzáértő vizsgálóbizottság tapasztalatai alapján ezek a legjobb strandok a Balaton partján.

 

©

Szentjánosbogár-rajzás az Alcsúti Arborétumban

Minden évben, Szent Iván-éj környékén zölden világító kis bogarak százai világítják be az Alcsúti arborétum növényeit. A sok száz embert az arborétumba csalogató, igen látványos párzási időszakban késő esti, vezetett parklátogatásokat is tartanak, ahol megtudhatjuk, mitől világít egy szentjánosbogár, és hogy mi is történik pontosan ebben a közel kéthetes, látványos éjszakai násztáncban. Olvasson tovább, hogy megtudja, mikor és hogyan lesheti meg a szentjánosbogarak világító égi parádéját.

 

Múzeumok Éjszakája

Idén is az ország több száz múzeuma és intézménye nyitja ki kapuit június 25-én szombaton, a Múzeumok Éjszakáján. A több mint 2000 program végigjárására sajnos nincsen elég idő, ezért a legérdekesebb budapesti és országos eseményeket listába gyűjtöttük. A felsorolt programok között bringás design tár, szobor CT-zés, matrózképző és egyedi, szerzetesek vezette idegenvezetés is szerepel.

bővebben>>

 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!