szerző:
hvg.hu

Máté Bori The Headless Appearance című kétperces absztrakt filmjét meghívták a Berlini Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójába. A Cannes-i Kritikusok Hete mintájára létrehozott szekciót a Német Filmkritikusok szövetsége indította el 2015-ben.

Máté Bori 1990-ben született, Budapesten. Jelenleg az ELTE-BTK Filmelmélet, filmtörténet szakirányának hallgatója. Első két kísérleti filmjét (2016. október 8.Some of the Sensations) Lichter Péterrel közösen készítette 2016-ban, a Berlinben vetített The Headless Appearance az első önálló alkotása. Az állami támogatás nélkül készült filmnek Berlinben lesz a nemzetközi premierje, illetve az első nyilvános vetítése.

Máté Bori

A The Headless Appearance egy kézzel festett absztrakt film, mely régi családi fotók negatívjaiból készült. A különböző anyagokkal kockánként megfestett és digitálisan animált alkotás a múló időnek állít emléket.

Részlet a filmből:

 

Török Ferenc világháborús drámája is Berlinben debütál

Az 1945 című, fekete-fehér film a fesztivál Panoráma szekciójában kapott helyet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!