szerző:
MTI

A 9. epizód rendezője, Colin Trevorrow és a stúdió útjai nézetkülönbségek miatt elváltak – jelentette be a Lucasfilm.

A két félnek eltérő elképelései voltak a projektről a stúdió közleménye szerint.

A Jurassic World rendezője jó ideje dolgozott már az űreposz kilencedik részén: hivatalosan 2015 augusztusában jelentették be, hogy ő irányítja a munkát, valamint a forgatókönyvnek is társszerzője lesz.

Ez a rész lesz a záró fejezete a harmadik trilógiának, amely J.J. Abrams Star Wars: Az ébredő Erőjével kezdődött 2015-ben és idén decemberben folytatódik Rian Johnson Star Wars: Az utolsó Jedik című alkotásával.

A bejelentés nem tért ki arra, hogy a szakítás befolyásolja-e a 9. epizód tervezett 2019. májusi bemutatóját. A forgatást jövőre kezdenék.

Nem ez az első rendezőváltás a franchise történetében: idén a stúdió szakított a Han Solóról szóló különálló film rendezőivel, Phil Lorddal és Christopher Millerrel, helyettük Ron Howardot szerződtették.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

40 év után valóra válik minden Star Wars-rajongó álma

A Csillagok háborújából ismert holosakk, a jedik fénykardos gyakorlása és holocsaták is játszhatók lesznek otthon, a Lenovo és a Disney által közösen összerakott, kiterjesztett valóságra alapuló Star Wars-készlettel.