szerző:
hvg.hu

A színész szerint félreértett mozdulatokért, vagy épp csak a vádakat hallgatva nem kéne büntetni.

Boszorkányüldözésre kezd hasonlítani, ami a szórakoztatóiparban történik – mondta Liam Neeson. A színész szerint jó, hogy foglalkoznak a zaklatási ügyekkel, de az már veszélyes, ha embereket csak vádak alapján, vagy épp egy félreértett mozdulatért el lehet küldeni az állásukból.

Egy amerikai rádiós példájáról is beszélt: az illető egy baráti ölelésnek szánta azt, ami miatt hónapok múlva kirúgták. Ráadásul bocsánatot is kért azért, ha félreérthető volt a mozdulata.

A zaklatási botrány körüli vita a hét elején kapott újabb lendületet, amikor a Le Monde-ban közzétettek egy levelet nagyjából száz nő aláírásával. Ők arról írtak: " a nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az, és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió". Azt is hozzátették azért: a Weinstein-ügy nyilvánosságra kerülésének megvolt a haszna, hiszen szükségszerű volt, hogy kiderüljön, bizonyos férfiak hogyan használják ki hatalmukat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!