szerző:
hvg.hu

A könyveket árusító automata helyén csak egy üzenet áll.

Szerdán adták át, csütörtökön már elérhetetlen volt az első POKET automata a Madách téren, az Örkény Színház előtt. A koncepció az volt, hogy az emberek az automatából kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatnak okostelefon méretű zsebkönyv formájában. A szerdai projektindító sajtótájékoztatón ott volt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki arról beszélt, hogy „a mai instant világban jó, hogy megjelenik egy valódi érték is, és egy automatából már nemcsak a testi, hanem a szellemi és lelki szükségleteket is ki lehet elégíteni a sorozatban megjelenő irodalmi olvasmányokon keresztül.”

Csakhogy, aki ma szerette volna kielégíteni ezt az igényét, hiába kereste az automatát a Madách téren, a helyén ugyanis csak ezt a feliratot találhatta.

©

A POKET projekt csapatától úgy tudjuk, egyelőre a sajtótájékoztató idejére kapott engedélyt a stáb az automata kihelyezésére, a tartós kihelyezésről még zajlik az egyeztetés. Amint létrejön a megállapodás, az automata visszakerül a színház elé.

A projekt egyébként a Sztalker csoport ötlete volt, az Osváth Gábor producer, ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós színészek által három évvel ezelőtt alapított csoport célja az, hogy a mostani fiatalokból később ne egy szétszakadt, hanem egy egymásra figyelő, egymás igazságát megérteni tudó generáció legyen.

A Széll Kálmán téren, a Déli pályaudvarnál, a Móricz Zsigmond körtéren és a Nyugati Pályaudvarnál zavartalanul működnek az automaták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!