szerző:
hvg.hu

EF English Profiency Index hetven nem angol anyanyelvű országban a lakosság angol tudásának szintjét méri. A legfrissebb, 2015-ös adatok szerint Románia a tizenhatodik helyen szerepel, ám Magyarország a tavalyi ragsorhoz képest négy helyet csúszva csupán a huszonegyedik helyen áll. A listát nem meglepő módon a skandinávok vezetik.

EF English Profiency Index (EF EPI) listát először 2011-ben állította össze az Education First nemzetközi oktatási cég, amely elsősorban nyelvtanításra specializálódott. A rangsort több mint kétmillió teszt kitöltése után állították fel.

A 2015-ös kiadásban Románia a tizenhatodik helyen szerepel, 59,69 pontot ért el, a tavalyihoz képest 1,06 pontot javult az ország EP indexe. Magyarország az EPI idei rangsorában a huszonegyedik helyen áll, 57,90-es pontszámmal, a 2014-es kiadáshoz képest négy hellyel csúszott hátrább a listán.

Nem meglepő, hogy a lista élén az észak-európai országok állnak, Svédország 70,94 ponttal lett az első. Őt követi Hollandia 70,58 ponttal, majd Dánia, Norvégia és Finnország következik.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!