szerző:
hvg.hu

A Miniszterelnökség nem segített a kuvasz történetének tisztázásában, de előkerült az állatorvos, aki elmondta, hogy hat évvel ezelőtt a miniszterelnök fia vitte be hozzá a súlyosan bántalmazott ebet.

Orbán Gáspár nevére regisztrálták a hat évvel ezelőtt félholtra vert felcsúti kuvaszt, amellyel a miniszterelnök az állatvédelem mellett demonstrált – írja az Index. Orbán Viktor Nárcisszal közös fényképe azért váltott ki meglepetést, mert eddig nem lehetett tudni, hogy a családnak lenne ilyen kutyája. Négy éve például maga Orbán Viktor is azt mondta, nincs kutyája.

A miniszterelnöki sajtóiroda az Index érdeklődésére azt válaszolta, ebtartási ügyekben nem illetékes. A lap ugyanakkor kiderítette, hogy hat éve a Budai Kisállatklinikán kezelték az akkor még kölyök kuvaszt, amelyet a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár vitt súlyos sérülésekkel állatorvoshoz. Az Index megkereste a XI. kerületben működő rendelőt, ahol közölték, hogy az állat nyilvántartási kartonja szerint 2010 júniusában vették fel Nárcisz névre keresztelt kuvaszt.

Az állatklinika korábbi orvosa, Juhász Csaba az Indexnek elmondta, a kutya annyira rossz állapotban volt, hogy két hétig bentlakásos gyógyításban kellett részesíteni. A négy hónapos kölyöknek el volt törve a lába, és fejsérülése miatt elvesztette az egyik szemét. Juhász Csaba szerint Orbán Gáspár, a miniszterelnök és felesége többször meglátogatták a kutyát a kezelés ideje alatt. Az orvos számára nem derült ki, pontosan mi történt a felcsúti háznál, de úgy emlékszik, volt arról szó, hogy meg kell erősíteni a ház őrzését.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!