HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Amit a tapasztaltak tudnak, azt vizsgálat is bizonyította.

A meditáció és a sport jótékony hatásai közismertek, az amerikai Rutgers Egyetem kutatása pedig feltárta, hogy az együttes mentális és testi tréning már két hónap alatt érdemben enyhítheti a depressziós tüneteket.

Brandon Alderman és Tracey Shors 22 klinikai depresszióval küzdő és 30 egészséges diákot toborzott az egyetemről, akik nyolc héten át, hetente kétszer gyakorolták a meditáció fókuszált figyelmet fejlesztő típusát és aerob edzést végeztek (szobabiciklin vagy futópadon) fél-fél órában.

A program végeztével valamennyien szorongáscsökkenésről számoltak be. A jelek szerint a kombinált módszer segített a depressziós diákok negatív gondolatainak megfékezésében.

A kutatást súlyos szorongásos és depressziós tünetekkel élő, korábban hajléktalan anyákkal is megismételték, akik a tréning kezdetekor rehabilitációs otthonban laktak.

Ők szintén a lelki panaszok enyhüléséről, valamint motivációnövekedésről számoltak be. Ráadásul képessé váltak pozitívabban szemlélni az életüket.

Hasonló cikkeket a HVG Extra Pszichológia legfrissebb számában olvashat, mely az időhöz: múltunkhoz, jelenünkhöz és jövőnkhöz való viszonyunkkal foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk a Mindfulness-kalauz című könyvvel. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!