szerző:
hvg.hu

Szombat hajnalban a Sporting Kansas City bejelentette: a magyar labdarúgó válogatott focistáját, Németh Krisztiánt eladtáka katari al-Garafának.

Katarba igazolt Németh Krisztián az Amerikai Ligából - adta hírül a focista klubja szombaton hajnalban, miután hetek óta tart a találgatás a 27 éves támadó jövőjét illetően. A Kansas City játékosaként Németh Krisztián igen sikeres szezonon van túl; tíz gólt szerzett az amerikai csapatban a múlt szezoban, és a kupában rúgott gólját az év góljának válaszottál a ligában. A magyar válogatottba is visszakerült sportolóvl kapcsolatban az utóbbi hetekben felröppent hírek egyértelműen a távozására utaltak.

©

Az azonban meglepő, hogy Németh Krisztián Katarba szerződött, mivel oda a legtöbb futballista már csak levezetni, illetve: még egyszer sok pénzt keresni megy. A szerződés összege nem ismert, az azonban igen, hogy a Kansas City az átigazolási összeg kétharmadát kaphatja meg Némethért. A Kansas City szerint a döntésben az is szerepet játszott, hogy a magyar focista így közelebb lehet az Európa-bajnokságra készülő Magyarországhoz.