szerző:
hvg.hu

A Juventus 17 év után távozó kapusa csütörtökön jelentette be, hogy már csak egyetlen mérkőzést vállal a torinói csapattal.

A 40 éves kapus csütörtökön sajtótájékoztatón közölte, hogy tizenhét idényt követően elhagyja a Juventust és a Verona elleni hazai mérkőzésen utoljára áll a szakmai stáb rendelkezésére.

Azt hiszem, a legjobb lezárása lesz egy csodálatos kalandnak

- utalt a szombati találkozóra a kapus, aki 665 Juve-mérkőzésén 300 alkalommal nem kapott gólt.

A 2006-ban világbajnok játékos - többször a könnyeivel küszködve - elárulta, hogy két héttel ezelőttig azt tervezte, befejezi a pályafutását, de időközben meggondolta magát, miután több "nagyon érdekes" ajánlatot is kapott.

A Le Parisien című francia lap tényként közli, hogy a Paris Saint-Germain kétéves szerződést ajánlott a kapusnak. Az olasz Tuttosport ugyanakkor a Real Madridot sem tartja elképzelhetetlennek. Egy biztos: Buffon saját bevallása szerint is nem alacsonyabb osztályú klubnál képzeli el a jövőjét.

"Nem olyan ember vagyok, aki szerint helyes, ha egy harmadik vagy negyedik ligás együttesből vonulok vissza. Versenyló vagyok, nem érezném jól magam egy ilyen helyzetben" - fogalmazott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!