szerző:
MTI / hvg.hu

Bár a Hosszú Katinkával kialakult vita nyomán Kiss László lemondott az úszó szövetségi kapitányi posztjáról, Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök nem fogadta el a lemondást. Kiss László azt mondja, amúgy is meggondolta magát.

Kiss László marad az úszó szövetségi kapitány - közölte vasárnap Gyárfás Tamás, a sportági szövetség (MÚSZ) elnöke, azt követően, hogy felkereste vasárnap a kapitányt, hogy meggyőzze a maradásról.

Az kapitány vasárnap azt mondta, hogy mire Gyárfás felkereste, ő már amúgy is meggondolta magát, mert annyian álltak ki mellette, "élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel; volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről", és nem határozhatott másként. Kiss azt mondta, nem kíván sajtótájékoztatót tartani, esetleg tovább korbácsolni a kedélyeket, "szürke háttérmunkásként akarok dolgozni a közös siker érdekében".

©

Kiss László csütörtökön mondott le a posztjáról, akkor azt mondta, hogy azért döntött így, mert megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján, ahol szeretett volna beszélni az úszónővel, de Hosszú Katinka elment. "Méltatlan ez az egész" - mondta most Kiss László. "Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről" - közölte Kiss László, de a szövetségi elnök Gyárfás Tamás már akkor hangsúlyozta: nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Kiss Lászlóra.

Hosszú Katinka sajtótájékoztatón jelentette be, hogy magyar színekben, de lényegében teljesen egyedül fog készülni a versenyekre. A Magyar Úszószövetség a 12 milliós támogatói szerződését továbbra is a 2017-es budapesti vb népszerűsítéséhez kötné, de ő nem kér pénzt, az maradjon a szövetségnél és biztosítsák belőle a megfelelő feltételeket – mondta a többszörös világbajnok, aki az újságírók előtt össze is tépte a szerződéstervezetet.

Kiss László is megjelent a sajtótájékoztatón, de nem tudott beszélni a versenyzővel. Az esemény után azt mondta, nem érti, mi a probléma, de minden támogatást megadnak, csak beszélniük kéne a versenyzővel. Arra a kérdésre azonban, hogy előfordulhat-e, hogy Katinka ne kapjon a szövetségtől engedélyt az olimpiai indulásra azt válaszolta, hogy "én azt honnan tudhatnám".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!