szerző:
hvg.hu

A brazil Wendell Lira nyerte a 2015 legszebb góljáért megítélt Puskás-díjat a FIFA Aranylabda-átadóján. Lionel Messit és Alessandro Florenzit utasította maga mögé. A gyönyörű ollózós gólt a Goianésia játékosaként lőtte az Atlético-GO ellen.

A brazil Wendell Lira nyerte az év legszebb góljáért járó, idén hetedszer átadott Puskás Ferenc-díjat a FIFA-tól. A 27 éves játékos március 11-én a brazil Goiás állami bajnokságban az Atlético-GO - Goianesia meccs 28. percében egy kiugratást követően ollózó mozdulattal juttatta kapuba a labdát, s ezzel 1-0-s vezetéshez juttatta a vendégeket. Érdekesség, hogy a találkozót, melyet Lira csapata nyert 2-1-re, négyszáznál is kevesebb néző látta a helyszínen. 

A FIFA futballbizottsága által kiválasztott tíz szépségdíjas gólra a FIFA honlapján lehetett szavazni, majd november végétől már csak arra a háromra, amely addig a legtöbb voksot kapta. A másik két jelölt az AS Romában futballozó Alessandro Florenzi és az FC Barcelona FIFA-Aranylabdára is jelölt argentin támadója Lionel Messi volt.