szerző:
hvg.hu

Miközben idehaza még tart a Magyar Úszószövetség körüli botrány, Hosszú Katinka Austinba utazott, és két aranyat szerzett egy nemzetközi úszóversenyen. Egy amerikai úszóportálnak lelkesen nyilatkozott arról, mennyire jól esett neki, hogy odakint magyarok biztatták a lelátóról.

Egy úszással foglalkozó szakportálnak nyilatkozott Hosszú Katinka, miután az Egyesült Államokban, Austinban megnyerte a százméteres hátúszás döntőjét egy nemzetközi úszóversenyen. Mint arról beszámoltunk, a 200 méteres vegyest is megnyerte.

Katinka a Swimswam.com-on közzétett rövid interjúban arról is beszélt, hogy jól esett neki a magyar biztatás a lelátóról, különösen, hogy idehaza egy médiabotrány kellős közepén van. Az úszóbajnok szerint a közönség így akarta jelezni felé a támogatását, a rajongók megmutatták a szeretetüket, a büszkeségüket, és ez jól esett Katinkának. "Erre a hétvégére nagyon kellett ez nekem, nem volt könnyű az elmúlt pár nap" – fogalmazott.

A cikk szerint Hosszú nem kapja meg a magyar szövetségtől az edzéséhez szükséges támogatást, de ez nem látszott meg a teljesítményen, amit Austinban nyújtott.