szerző:
hvg.hu

Remek játékkal került döntőbe a magyar női vízilabda-válogatott, a csapat 10-5-re nyert az olaszok ellen a belgrádi Európa-bajnokságon, ahol már az olimpia a tét.

Az olimpiai kvótáért játszhat a döntőben női válogatottunk Hollandia ellen, akik szoros játékkal győztek a spanyolok ellen - a hollandok 9:9-es végeredményt követően 6:5-re nyerték meg az ötméteres párbajt.

A mérkőzés első negyedében már domiinált a magyar csapat, remekül sikerült megakasztani az olasz támadásokat, a centereik alig jutottak levegőhöz a medencében, míg átlövésből Keszthelyi szép gólt ért el, valamint Kisteleki is gólt ért el egy lefordulásból. Az olaszok egy kiszenvedett találatot jegyeztek az első félidőben, a labda - a bírók szerint - áthaladt a gólvonalon.

A második negyedben rendszeresen kiszórták a játékvezetők magyar védelem egy-egy tagját, azonban a blokkoló kezek rendre elzárták az utat a Gangl kapuja előtt. A gólcsendet két magyar találat törte meg, így sikerült ellépni három gólra, de az olaszok a negyed végére vissza tudtak zárkózni, 5:3-as aránnyal zártuk a félidőt.

A szünetet követően, azonban minden a magyar csapat kedve - legfőképp teljesítménye - szerint alakult. Czigány Dóra egy elképesztő gólt varázsolt egyből a kapuba, Gangl Edina védései is hozzájrultak ahhoz, hogy teljesen elbizonytalanodjon az ellenfél. Keszthelyi góljával már 8:3-ra vezetett a magyar csapat a harmadik negyed végén. Az utolsó játékrészben már csak az előny megtartására koncentrált a magyar csapat, okos játékkal 10:5-ös eredménnyel zárta az elődöntőt.

A döntő mérkőzést pénteken 20:15-kor érdemes követni az M4-en.

A férfi válogatottunk egy rendkívül kemény meccsen maradt alul Montenegróval szemben, így a bronzéremért játszhatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!