szerző:
hvg.hu

Technikai okokból 1-200 ember nem tudott jegyet venni a foci-Eb-re az OTP-s számlájával annak ellenére, hogy volt rajta elég fedezet. A jegyeket azonban már mind értékesítették.

Többeknek gondjai voltak, amikor OTP-s számláról próbáltak jegyet venni a foci-Eb-re - írja a 444.hu.

Az UEFA rendszere ugyanis a jegyigénylés esetén ellenőrzi azt, van-e elég pénz a regisztráló bankszámláján, de néhány OTP-s számlát technikai okok miatt nem tudtak ellenőrizni, így ezek tulajdonosai nem tudtak indulni a sorsoláson. Az OTP a 444.hu-nak elismerte, hogy a jegyvásárlások 6 százalékánál tényleg voltak ilyen gondok, ez összesen egy-kétszáz esetet jelent. A sorsoláson kiválasztott ügyfelek további 30 százalékánál más jellegű akadály miatt hiúsult meg a tranzakció, például nem volt fedezet a számlán, alacsony vásárlási limit volt beállítva, illetve bizonyos esetekben lejárt kártyaadatokat adtak meg az ügyfelek.

Bár az közölte, hogy a kellemetlenségért elnézést kér, és mindent elkövet annak érdekében, hogy az UEFA-val együttműködve, partnere, az MLSZ segítségével megoldja a technikai okból fakadó, egy-kétszáz ügyfelet érintő problémát, már minden jegy elkelt már a Eb-re.

Mint azt korábban megírtuk, az UEFA szerdán és csütörtökön sorsolta ki az Eb-meccsek jegyeit. Az MLSZ azt közölte, hogy információik szerint a többi részt vevő országhoz hasonlóan a magyar jegyigénylők között is előfordult, hogy a kisorsoltak bankszámlájáról az UEFA nem tudta levonni az ellenértéket. Az UEFA szerint ezeket a jegyeket a túligénylők között értékesítették, szintén sorsolással.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!