Az UEFA az Ausztria elleni meccs után eljárást indított a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ellen, és az Izland elleni meccsen történt súlyosabb rendbontásokért is fegyelmi büntetést szabott ki.

Az UEFA az Ausztria elleni Bordeaux-i mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 eurós, míg az Izland elleni Marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és tömegverekedésben való részvételért 65 000 eurós pénzbüntetést szabott ki a magyar szövetségre - áll az MLSZ honlapján. Átszámítva tehát összesen több mint 27 millió forintos büntetést kapott az MLSZ.

A szurkolók a pirotechnikai eszközök használatán túl szabályt szegtek azzal is, hogy többen be akartak mászni a pályára, volt, aki verekedett a stadion biztonsági személyzetésvel és a rendőrökkel is. A verekedés miatt hétvégén több szurkolót előállítottak, egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt le is tartóztattak. Erőszakos cselekményekért már több mint 300 szurkolót állított elő a francia rendőrség országszerte. Korábban a horvátokat is megbüntette az UEFA, 100 ezer euróra, ott a meccs szakadt félbe, mivel a szurkolók görögtüzet dobáltak a pályára. Az oroszok 150 ezres büntetést kaptak, plusz megfenyegették őket a kizárással is.

A magyar ultrák a náci karlendítés miatt is bajba kerülhetnek, de ott már nem az UEFÁ-val, hanem a francia törvényekkel kell szembenézniük. Az európai média által nácinak kikiáltot magyar szurkoló vélhetően perelni fog.

Nemcsak kiadás, bevétel is van szépen: az osztrákok elleni megnyert meccs után 300 millió forintot kap a labdarúgó szövetség. Ezzel viszont jól járnak a focisták is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!