szerző:
MTI

Orosz hírügynökségek jelentése szerint az Európa- és négyszeres világbajnok úszó, Julija Jefimova is megkapta az indulási engedélyt.

Jefimova mellett Mihail Dovgaljuk, Natalija Lovcova, Anasztaszija Krapivina és Darja Usztyinova azért nem kapta meg a versenyzéshez szükséges egyéni engedélyt a nemzetközi szövetségtől (FINA), mert korábban már volt doppingesete.

Hét orosz úszó is búcsút mondhat az olimpiának

A négy évvel ezelőtti londoni olimpián bronzérmet szerző orosz úszósztár, Julija Jefimova is az eltiltottak között van.

Néhány órával az olimpia hivatalos megnyitója előtt azonban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a sportolók korábban benyújtott fellebbezése nyomán úgy döntött, hogy a FINA nem tilthatja meg a versenyzőknek az ötkarikás szereplést korábbi doppingesetek miatt. Az olimpia megnyitója előtt két órával jelentette be Igor Kazikov, az orosz olimpiai delegáció vezetője, hogy az úszóválogatott sztárja, Julija Jefimova is megkapta az engedélyt a CAS-tól.

Korábban Nyikita Lobincev és Vlagyimir Morozov úszók esetében hozott számukra kedvező döntést a CAS.

A 200 méteres mellúszásban olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok Jefimova - akit egyszer már eltiltottak 2013-ban, s 16 hónapig nem versenyezhetett - egyike azoknak, akik az utóbbi idők "legdivatosabb" doppingszerével, meldoniummal buktak meg.

A CAS pénteken nyolc orosz sportolónak engedélyezte az olimpián való részvételt, ezzel 279 főre nőtt az orosz olimpiai csapat létszáma.

Megéri éjszakázni: már ma este meglehet az első magyar érem

Az első magyar sportolók a megnyitó utáni napon, szombaton kezdik meg szereplésüket a XXXI. nyári olimpián, Rio de Janeiróban. Úszóink vasárnap hajnalban döntőzhetnek, a cselgáncsozó Csernoviczki Éva pedig akár ma este megszerezheti az első magyar érmet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!