szerző:
hvg.hu

A távozó kapitány szerint a magyar futball fejlődése már egyértelműen látható.

Elfogadta kedden a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége Bernd Storck lemondását, a német szakember közös megegyezéssel távozott a szövetségi kapitányi posztról. A döntés nyilvánosságra hozatala után Storck interjút adott az mlsz.hu-nak, amit köszönetnyilvánítással kezdett. „Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország. Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk.”

A világbajnoki selejtezősorozatról is beszélt a volt szövetségi kapitány, azt mondta, sikerült igaz elérniük a minimális célkitűzésüket, hiszen megszerezték a csoport harmadik helyét, igaz, az elvártnál kevesebb pontot szereztek. "Ezt a sorozatot is fel tudtuk használni ugyanakkor arra, hogy nagy számban adjunk lehetőséget fiatal játékosainknak. Nekik meg kell adni a bizalmat, hiszen kulcsszerepük lehet abban, hogy a magyar labdarúgás a jövőben újabb sikereket érjen el" – magyarázta.

Storck úgy látja, hogy sok tehetséges magyar focista van, akikkel sikereket lehet majd elérni, ehhez azonban szoros együttműködés és alázatos munka szükségeltetik.

A lemondásáról szólva közölte: nagyon köszöni a bizalmat, ám "jelen helyzetben a szövetség és én is azt láttuk a magyar labdarúgás szempontjából legjobb döntésnek, ha külön utakon folytatjuk".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!