szerző:
hvg.hu

A Juventus kapusa lett az év legjobbja posztján a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Nagy fölénnyel, Manuel Neuert és Keylor Navast megelőzve, Gianluigi Buffon lett az év legjobb kapusa az IFFHS szavazásán. A 39 éves kapus 2003, 2004, 2006 és 2007 után ötödik alkalommal hódította el a díjat, azok után, hogy az elmúlt tíz évben hatszor második lett a szavazáson – háromszor Iker Casillas, háromszor Manuel Neuer mögött.

A nőknél – akárcsak tavaly – a francia válogatott és a Lyon kapusa, Sarah Bouhaddi végzett az első helyen.

Az IFFHS díjait 31. alkalommal adják át; a szavazáson 91 ország szakértői adták le voksukat A további idei nyertesek nevét a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!