szerző:
hvg.hu

A kapus 17 év után távozik a torinói csapattól.

Sajtótájékoztatót tart csütörtök délelőtt Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa, amelyen bejelentette: az olasz bajnokság utolsó fordulójában, most szombaton, a Verona ellen játszik utoljára a Juventus színeiben.

Bár a sportsajtó arra számított, Buffon azt közli majd, hogy befejezi a pályafutását, ezt egyértelműen nem mondta ki. Arról beszélt, hogy 14 nappal ezelőttig teljesen biztos volt abban, hogy nem folytatja a labdarúgást, azóta azonban olyan izgalmas ajánlatokat kapott, amelyek elgondolkodtatták.

Azt nem részletezte, milyen lehetőségek nyíltak előtte, vagy hogy kik keresték meg, annyit azonban elárult, hogy vannak, akik játékosként, mások pedig sportszakemberként számítanának rá. Közölte viszont, hogy két-három nap múlva hozza meg a végleges döntését a jövőjéről.

Buffon azt is mondta, hogy a számára legfontosabb ajánlat a Juventus elnökétől, Andrea Agnellitől érkezett. Agnelli az erre vonatkozó újságírói kérdésre azt válaszolta, ha a játékos akarja, a klubnál is találnak számára feladatot, ehhez azonban lehetséges, hogy el kell végeznie bizonyos képzéseket.

A 40 éves játékos 17 éves kora óta játszik az olasz első osztályban. A Parmában mutatkozott be 1995-ben, onnan 2001-ben igazolt a Juventushoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Sport

Buffon kifakadt: Az ilyen embernek szemeteskuka van a szíve helyén

"Hihetetlen, hogy egy ember ilyen könnyedén semmivé tudja foszlatni az álmainkat, kivált egy ekkora feltámadás után" – mondta Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa az angol játékvezetőre, Michael Oliverre utalva, miután az az addig álomszerűen alakuló Bajnokok Ligája-visszavágón büntetőt ítélt a Real Madridnak a 93. percben.