szerző:
techline.hu

A fax lassan kimegy a divatból, hiszen ott van az e-mail, amelyhez tetszés szerinti állományokat csatolhatunk.

A fax lassan kimegy a divatból, hiszen ott van az e-mail, amelyhez tetszés szerinti állományokat csatolhatunk. Elképzelhető azonban, hogy mégis csak faxot kell küldenünk valakinek, ám nincsen faxkészülékünk, csupán egy internetre kötött számítógépünk van. Nos, ebben az esetben egyszerűen megoldható, hogy faxot küldjünk, és ehhez semmiféle kiegészítő berendezésre, sem szoftverre nincsen szükségünk. Ráadásul egyetlen fillérünkbe sem kerül a faxküldés, csupán egy ügyes online szolgáltatást kell segítségül hívnunk. Lépjünk fel a myfax weboldalának ingyenes lehetőséget biztosító részére. Itt egy könnyen áttekinthető, letisztult felület fogad bennünket.

Valóban gyerekjáték a faxküldés

Az első lépésben megadjuk, hogyan kinek szeretnék küldeni a faxot (név, cégnév, ország választás, telefonszám megadása), majd a saját adataink beírása következik. Itt egy e-mail-címet is meg kell adnunk, aminek valósnak kell lennie, mert – mint később látni fogjuk – címünknek fontos szerepe lesz a faxküldésben. Ezután a fax szövegének megadása következik, de persze itt bármilyen, a számítógépünkön található állományt csatolhatunk, azaz küldhetünk például dokumentumot, táblázatot, képet stb. Végül rövid kommentet is fűzhetünk a faxunkhoz, ami a fax első oldalán fog megjelenni. Itt óvatosnak kell lennünk, mert a magyar ékezeteket nem ismeri fel a rendszer, viszont a csatolt állományoknál már nincs ilyen gond. Ha gondoljuk, még megadhatjuk valamelyik barátunk e-mail címét is, akit szeretnénk megismertetni e remek lehetőséggel, majd a narancssárga Send fax gombra kattintva küldhetjük el a faxunkat.
Néhány pillanat elteltével egy megerősítő e-mail érkezik a címünkre, s a faxunk valójában csak akkor fog útra kelni, ha az itt szereplő linkre kattintunk. Ugyancsak egy e-mailt fogunk kapni arról, hogy a faxunk sikeresen megérkezett a rendeltetési helyére.
Próbánk során minden remekül működött: szinte két perc sem telt el, s már húztuk is ki a faxkészülékből a faxot, amelyen csak a myfax logó utalt arra, hogy milyen módon érkezett az üzenet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
techline.hu Tech

A legjobb Gmail tuningolások

A Google Labs szolgáltatásait megtaláljuk a Gmail Beállítások között, illetve egy kis lombik ikon mögé  elrejtve.