szerző:
hvg.hu

Egy meghökkentően ravasz hackertámadás túszul ejtett rengeteg iOS-es eszközt.

Az Apple saját biztonsági eszközét használták ki ausztrál hackerek, és a mai reggel – legalábbis a The Age híre szerint – számos iPhone-, iPad és Mac-tulajdonos ébredt arra Nyugat- és Dél-Ausztráliában, hogy a készülékét zárolta az Apple Find My iPhone, Find My iPad, illetve Find My Mac funkciója.

Ez a funkció teszi lehetővé, hogy ha valakinek ellopják a készülékét, akkor viszonylag könnyen megtalálhassa, és távolról is zárolhassa, nehogy illetéktelenek férhessenek hozzá.

Azonban a hackerek ezúttal másra használták ezt a funkciót: zárolják a készüléket, és a PayPalon keresztül fizetendő, 50 dollár körüli váltságdíjat követelnek a készülék nyitásáért.

Forrás: The Age

A hack tényét a felhasználók már megerősítették a Twitteren a Facebookon, sőt az Apple-fórumon is, az almás cég azonban egyelőre nem reagált.

Ezt az aggasztó hírt csupán egy héttel előzte meg egy másik jelentés, amely szerint hackerek állítják, hogy képesek feltörni az iCloudot, és hozzáférni zárolt iOS-es eszközökhöz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!