szerző:
hvg.hu

Gyorsan javították a Facebook üzemeltetői azt a hibát, melynek következtében néhányan úgy látták, hogy már 46 éves ismerősök az oldalon.

Sokak kedvelik a Facebook nosztalgiázós funkcióját – melyben egy ideje már a rossz emlékek kiszűrését is kérhetjük –, egy-egy elfelejtett kép vagy épp egy régi barátság évfordulója kellemes érzésekkel indíthatja a napot. Tegnap azonban többek arcára inkább a meglepődöttség ült ki: a felhasználók egy része azt az üzenetet kapta az oldaltól, hogy 2016. január 1-jén van 46 éve, hogy ismerősök lettek valakivel a (mindössze 11 éve létező) Facebookon.

Az Engadget egy Mark Davis nevű fejlesztőre hivatkozva azt írja: a meglepő és mulatságos, de mindenképpen téves évfordulójelzést a Facebook szerverein is futó Unix egy sajátossága okozta. A rendszer belső naptárjában ugyanis 1970. január 1-je az alapdátum, aznap éjféltől számolja a Unix a másodperceket, így méri az időt.

Davis szerint akik már nagyon régóta ismerősök Facebookon, azoknál valamiért ez a fenti alapdátumot vette a kezdetnek a közösségi oldal nosztalgiázásért felelős alrendszere, nem pedig a valódi kezdőpontot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!