szerző:
hvg.hu

A Samsung és az Android szavak összeforrtak, ezért is meglepő, hogy legújabb tabletjéhez más operációs rendszert választott a dél-koreai gyártó.

A Samsung a CES 2016-on mutatta be új, kettő az egyben tabletjét, amellyel a Microsoft Surface komoly vetélytársa lehet. Ennek megfelelően, és a Samsungtól meglepő módon, nem Androidot, hanem Windows 10-et futtat.

A Galaxy TabPro S-nél a maximális hordozhatóságot tűzte ki célul a gyártó, ezért nagyon vékony (6,9 mm) és könnyű (mindössze 693 gramm). A 12”-es Super AMOLED kijelzős tabletből pillanatok alatt notebook válhat, hála a csatlakoztatható billentyűzetnek, a teljes értékű Windows 10 pedig az igazi PC-s élmény elérésében segít.

©

A tablet képernyőjének felbontása 2160 x 1440 pixel, és éles és élénk színeket ad vissza, anélkül, hogy túlzottan leterhelné az akkumulátort. Az 5200 mAh-s akku egyébként tíz és fél órányi hálózatfüggetlen működési időt kínál, és a gyorstöltési móddal 2,5 óra alatt tölthető fel 100 százalékra.

A tablet belsejében, a Windowsra való tekintettel, 2,2 GHz-es duplamagos Intel Core M processzor dolgozik, 4 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel. Van wifi, NFC, Bluetooth, és előre, valamint hátra is 5 MP-es kamera került. A C típusú USC csatlakozó a gyors átviteli sebességről gondoskodik, de az egyéb portokkal sem fukarkodott a Samsung.

Annak ellenére, hogy egy Surface-klónról van szó, a Galaxy TabPro S a Samsung és a Microsoft együttműködésének az eredménye. A tabletet februártól árulják, az árát később közlik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!