szerző:
hvg.hu

A Snap és Power nevű okostelefonok mellett álló név jól cseng, igaz, elsősorban nem az okostelefon-piacon.

Két új, a Polaroid nevével fémjelzett okostelefont is bemutattak a Las Vegas-i szakkiállításon, a CES 2016-on.

A Polaroid Snap három különböző változatban, 5”-es, 5,5”-es és 6”-es kijelzővel jelenik meg, a felbontás pedig független a mérettől: 1280 x 720 pixel, azaz a legnagyobb kijelzős modell pixelsűrűsége a leggyengébb (244 ppi). A motorháztető alatt négymagos processzor, 2 GB RAM és 16 GB-nyi belső tárhely található (azonban van 1 GB RAM + 8 GB tárhely változat is), a natív tárhely microSD kártyával bővíthető.

A hátoldali főkamera 13 MP-es, előre pedig egy 5 MP-es szelfikészítő került. A 4G KTE képes okostelefon Android 5.1 Lollipopot futtat, és egyelőre nem tudni, mikor kapja meg az Android 6.0 Marshmallow-t.

©

Jóval erősebb versenyző a Power. Ez a telefon már 64 bites nyolcmagos processzort kapott 3 GB-nyi RAM-mal, és ez több mint elég a multitaskinghoz és az igényes játékokhoz. A belső tárhely is a duplája az előzőnek, és a készülékben lévő 3000 mAh-s akku egy teljes napnyi hálózatfüggetlen működésről gondoskodik. Azért még e mellé is jól jöhet az a 8000 mAh-s külső akku, amely a csomag része.

A Power 6”-es kijelzőjének felbontása 1920 x 1080 pixel. A telefon hátoldalára ugyancsak egy 13 MP-es kamerát raktak, szelfiket pedig egy elég erős, 8 MP-es kamerával lehet készíteni. A CES-en még Android 5.1.1 Lollipop futott a Poweren, de állítólag már a közeljövőben megkapja az Abdroid 6.0 Marshmallow-t.

A Snap telefonokat februártól lehet megvásárolni, az áruk 130 dollártól indul, a Power okostelefon valamikor tavasszal kerül a kereskedőkhöz 250 dolláros áron. Bár a Polaroid neve jól cseng, állítólag licencelték a márkát, és az okostelefonok mögött (gyártás, tervezés) a New York-i székhelyű Southern Telecom áll.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!