szerző:
hvg.hu

Olyan app már van, amelyik megkönnyíti a felhasználó dolgát, ha Androidról iOS-re váltana. Lehet, hogy hamarosan megszületik ennek az inverze is?

Pár hónappal ezelőtt, az iOS 9-cel együtt vezette be az Apple a Move to iOS alkalmazást, amely az Androidra váltást hivatott megkönnyíteni – ki is verte rendesen a biztosítékot az androidosok körében.

Most viszont épp az ellenkezője történhet meg, ugyanis – derül ki a The Telegraph cikkéből – az európai szolgáltatók nyomást gyakoroltak az Apple-re, hogy készítsen egy egyszerű eszközt, amellyel iOS-ről segítené az Androidra váltást, azaz könnyű volna átvinni a képeket, kontaktokat, videókat, jegyzeteket a másik platformra. Állítólag az Apple ebbe bele is egyezett.

©

Tény, hogy az Apple egyfajta fallal veszi körül a saját kis világát, iPhone-ról egy újabb iPhone-ra könnyű váltani, Androidra viszont szinte lehetetlen, Androidról iOS-re pedig – immár – ugyancsak könnyű. Ez viszont nem teremt egyenlő feltételeket a versenyben.

Az, hogy mikor jelenik meg ez a bizonyos „egyszerű eszköz”, még nem világos, és nehezen hihető, hogy az Apple nagyon gyorsan el is készítené. pedig nincs mit félnie, hiszen – állítása szerint – soha annyian nem tértek át Androidról iOS-re, mint tavaly ősszel a legújabb iPhone modellek megjelenésekor.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!