szerző:
hvg.hu

Eltörölte a második évtől esedékes évi 1 eurós díját a Facebook tulajdonában lévő szolgáltatás, mellyel üzenetet küldeni és telefonálni is ingyenesen lehet.

A WhatsApp felhasználóinak eddig 1 eurós előfizetési díjat kellett fizetni az első, ingyenes év után, most azonban még ezt a jelképesnek mondható összeget is eltörölték. A hivatalos indoklás szerint ez az üzleti modell gátat jelentett a növekedésnek, a mostani lépéstől tehát a már így is 900 milliós felhasználói bázis növekedését várják.

A cég közlése szerint az előfizetési modulokat a következő néhány hétben távolítják el az összes WhatsApp alkalmazásból, de a most letöltőket már így sem érinti az összeg, hiszen az első év amúgy is ingyenes lenne. A régi felhasználók, akik már kifizették az aktuális évi díjat, nem térítik vissza a csekély összeget.

Az üzemeltetők nem tervezik a kieső bevételek hirdetésekkel való pótlását, jelenlegi állás szerint tehát egy jó ideig még biztosan nem lesznek reklámok a WhatsAppban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!