szerző:
hvg.hu

Mérföldköhőz érkezett az Apple felhasználói tábora.

Az Apple még 2014 novemberében adta el története során az 1 milliárdodik iOS rendszerű készülékét, de a most ennél sokkal fontosabb pillanathoz érkeztek: ebben a pillanatban 1 milliárd olyan Apple által gyártott készülék van a világon, amit aktívan használnak az emberek. (Azokat a készülékeket számolták aktívnak, melyről az elmúlt 90 nap során legalább egyszer történt valamiféle bejelentkezés szolgáltatásaiba.)

A bejelentésből az nem derült ki, hogy ezen belül mi az eloszlás, de a sorrendet nem nehéz kitalálni: az óriási eszközpark jelentős részét iPhone-ok alkotják, majd utánuk jóval lemaradva következnek az iPadek, a Macek, az iPod touch-ok, végül az Apple TV-k és az Apple Watch okosórák.

Mindez persze rengeteg bevételt is jelent a vállalatnak: a történelem során soha semelyik cég nem keresett még annyit, mint az Apple az elmúlt három hónapban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!