szerző:
hvg.hu

Tavaly szeptemberben érkezett Magyarországra a csúcskategóriás Honor 7 telefon, és hamarosan ennek prémiumváltozata is elérhető lesz.

Mindössze két perc alatt 200 ezer darab Honor 7 talált gazdára Kínában, és akit érdekelt, hogy mi a siker titka, az itthon is megtudhatta, ugyanis néhány nappal londoni bemutatója után már Magyarországon is elérhetővé vált a készülék. Akinek viszont nem volt elég „prémium”, az néhány nap múlva kezébe veheti a „csúcsabb” változatot, ugyanis érkezik az aranyszínű Honor 7 Preimum Gold változat.

Jót tett a dizájnnak, hogy a 5,2”-es telefon fémvázára az aranyozás fölé kerámiaburkolat került. Keret nélküli ujjlenyomat-olvasója fémből készült, és fő feladatán, az azonosításon kívül még jó pár funkció (pl. fotók készítése, hívások megválaszolása) vezérelhető vele. Ennek a telefonnak az oldalán is ott van az a bizonyos pluszgomb, amelyhez egy korábban kiválasztott funkció rendelhető.

©

A készülék belsejében nyolcmagos HiSilicon Kirin 935 processzor dolgozik, 3 GB RAM támogatásával. A natív tárhely megduplázódott az alapváltozathoz képest, immár 32 GB. A 3100 mAh kapacitású akkumulátor ismeri a visszatöltés és a gyorstöltés funkciókat – ez utóbbinak köszönhetően mindössze fél óra alatt újabb 24 órás normál használatra elegendő mértékben töltődik fel a telefon.

A prémium verzió kameraszoftvere is bővelkedik a különböző fotózási módokban és szűrőkben. A fő kamera felbontása 20 megapixel, fényereje pedig f2.0-ás, így rossz fényviszonyok között is éles és élénk képeket képes rögzíteni. Az előlapon a 8 megapixeles szenzorral és f2.4 fényerejű lencsével szerelt kamerát beépített LED világítás egészíti ki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!