szerző:
hvg.hu

Ezerszámra osztják meg a Facebookon azt a fotót, melyen egy “központi telefontartóba” gyűjtve láthatók a mobilok.

“Nem rossz ötlet”, “minden iskolában ezt kéne” és más, hasonlóan egyetértő megjegyzésekkel osztották meg már több mint ötezren azt a fotót, ami új kiegészítőt javasol az iskolákba. A mobilgyűjtő dobozkába még az óra elején minden diáknak bele kellene tennie a telefonját, így az órán nem nyomkodhatná senki a készüléket.

©

Az okostelefonok elterjedésével egyre több oktatási szakértő érvel amellett, hogy nem feltétlen akadályozni kellene az okostelefonok osztálybéli használatát: a készülékekben lévő rengeteg technikai lehetőség akár ki is használható a tanórán, például fizikai kísérleteknél. Az pedig, vélik többen, hogy egy unalmasan megtartott óra esetében a diákok inkább chatelnek, nem újdonság: régen is ezt tették, csak akkor még az órai levelezés volt a Facebook Messenger.

Ha van véleménye, mondja el nekünk hozzászólásban a Facebookon! Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!