szerző:
hvg.hu

A Nintendo is rájött arra, hogy annyi már az okostelefon, hogy nem érdemes kimaradni erről az eszközről.

A Nintendo a Twitteren is közzétette, hogy holnap jelenik meg Japánban első közösségi kommunikációs appja (játéka?), a Miitomo. Állítólag még ebben a hónapban sok egyéb, köztük európai országban is megjelenik, azonban ennek egyelőre még nincsen pontos dátuma.

Az appról már tavaly év vége felé lehetett hallani, azonban a kiadása akkor megcsúszott kicsit. Egy ingyenes közösségi kommunikációs alkalmazásról van szó, amelyben egy avatar (a Nintendo Wii rendszeréről már ismert Mii) mögé bújva lehet felvenni a kapcsolatot a partnerekkel. Az avatarok öltöztethetők, különféle kiegészítőkkel láthatók el, és itt hozza be a Nintendo az üzletet, ilyenkor ugyanis már van, amiért fizetni is kell.

©

Úgynevezett Miifotókat is készíthetünk, ami azt jelenti, hogy az okostelefonunk képgalériájában meglévő felvételekbe illeszthetjük az avatarunkat, majd ezt megoszthatjuk a közösséggel.

A Miitomo a Nintendo és a DeNa partneri kapcsolatának eredménye, és még további négy app, vagyis inkább okostelefonos játék várható tőlük 2017 márciusáig.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!