szerző:
hvg.hu

A Google-keresések változása most is érdekes, sőt meglepő következtetésekre ad okot.

A szó szoros értelmében felbolydult Európa, sőt közvetve a világ a tegnapi brit népszavazás eredményétől: a szavazók 52 százaléka, azaz a többsége, az EU elhagyása mellett döntött. A részletekről, a politikai, gazdasági, sőt a Magyarországot is érintő következményekről itt olvashatnak.

A népszavazás tétje ezúttal tényleg óriási volt, a britek egy olyan szövetség lehagyásáról döntöttek, amelyik immár az egyetlen szimbóluma volt az európai kontinens egységének. De vajon miért döntöttek így az emberek? Megfontoltan, tudatosan, a tények ismeretében? Nos, a Google-keresések valami másra utalnak – számolt be a The Verge.

A Google Trends Twitter-oldalán ugyanis  egy érdekes információ jelent meg: 250 százalékos növekedést, igazi csúcsot tapasztaltak abban a keresésben, hogy „mi történik, ha elhagyjuk az EU-t?”. A kérdés persze nem meglepő, sőt igencsak jogos, feltéve, hogy időben teszik fel. A keresési csúcsot azonban – és ez az igazán fura – a népszavazás lezárása után tapasztalták. De olyan kérdés is hasított (Birminghamben), hogy mi az EU-népszavazás, és ismét csak a voksolás után.

©

Úgy tűnik, jegyzi meg a The Verge, a briteknek elég volt a „szakértőkből”, inkább egy-egy kihegyezett kérdésre (pl. migráció, beleértve az európai gazdasági migránsokat is) fókuszáltak, ahelyett, hogy maguk mentek volna utána a kérdésnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!