szerző:
hvg.hu

Mark Zuckerberg álma a szemünk előtt válik valóra: már 40 millióan használják az ingyenes netszolgáltatást.

A Facebook célja, hogy minél több ember internethez jusson, ezzel együtt a közösségi oldalt is használja. Utóbbi felé jó úton halad, legutóbbi negyedéves jelentésében elképesztő adatok vannak. Ez a szenzáció el is halványította az egyik adatot, amely szerint Mark Zuckerberg másik álma is a szemünk előtt válik valóra, hiszen a három éve létrehozott Internet.org révén már 40 millióan jutnak ingyenes internethez, vagy ahogy a Facebook is kiemelte: az emberiség 0,5 százaléka. Tavaly ilyenkor még “csak” 15 milliónál járt ez a szám.

A szolgáltatás lényege, hogy az adott országgal, vagy annak legfontosabb mobilszolgáltatójával megegyezve a Facebook eléri, hogy alkalmazásán keresztül mindenki ingyen csatlakozzon a netre, akinek van SIM-kártyája. Ezzel persze nem lehet az internet minden szegletét bejárni, de a legfontosabb helyi és nemzetközi híroldalakhoz, időjárás-jelentésekhez, a helyiek számára nélkülözhetetlen információkat összegyűjtő oldalakhoz, a Wikipédiához és természetesen a Facebookhoz is ingyenes elérést biztosít.

©

A 40 milliós adat annak fényében még nagyobb teljesítmény, hogy a világ második legnépesebb országában, Indiában a netsemlegesség elvére hivatkozva betiltották az idén februárig ott is működő szolgáltatást.

Mark Zuckerberg azt szeretné, hogy 2030-ra 5 milliárd felhasználója legyen a Facebooknak, épp ezért nem adta fel Indiát, ahol most épp egy ingyenes wifiszolgáltatás indításán dolgoznak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!