szerző:
hvg.hu

A játékkedvelők régóta várják a Microsoft bejelentését, ami az idei E3 játékkiállításon meg is történt: a korábban Project Scorpio néven ismert Xbox One X a vállalat szerint a világ eddigi legerősebb konzolja. De meg is kérik az árát.

A gép specifikációja már korábban is ismert volt – itt találja részletesen –, de annyiban összefoglalhatjuk, hogy a nyolcmagos AMD processzornak, 12 gigabájtos GDDR5 videó RAM-nak, 6 teraflopos GPU-nak és minimum 1 terrabájtos memóriának köszönhetően az Xbox One X minden eddigi konzolnál 40 százalékkal magasabb teljesítményt és 4K/60 fps játékélményt ígér.

Az Xbox One X premierjén a Microsoft egyértelművé tette, hogy az új gép a korábbi Xbox kiegészítőkkel és játékokkal egyaránt kompatibilis lesz.

©

Az Xbox One X november 7-én jelenik majd meg, 499 eurós áron, melyből itthon alsó hangon is 160 ezer forint lesz, de inkább talán 165-170 ezer. Ez annak tekintetében elég drága, hogy a PlayStation 4-ből még az új, Pro kiadás is csak 399 eurós áron fut.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!