szerző:
hvg.hu

Mostantól kevésbé verhetik át a nézőket át a kattintásvadász YouTube-videók feltöltői, egy újításnak köszönhetően ugyanis minden videónál lehetőség van egy 3 másodperces előzetes megtekintésére – anélkül, hogy a videót le kellene kattintani.

Az elmúlt hetekben a Google már folyamatosan tesztelte azt az újítást, aminek köszönhetően a felhasználók már úgy is betekintést nyerhetnek egy YouTube-videó tartalmába, hogy azt le kellene kattintani. Ennek eredményeként mozognak a videókhoz tartozó indexképek.

A Chrome és Opera böngészőkben már látható újítás lényege, hogy ha a felhasználó egy keresés után vagy bármilyen listaoldalon videó kis képe fölé viszi az egeret, automatikusan elindul egy három másodperces "összefoglaló". (Szerencsére hang nélkül.) Az algoritmus által generált előzetesnek köszönhetően könnyebb eldönteni, hogy érdemes-e lekattintani a videót.

Erre azért is rendkívül hasznos, mert sokan kattintásvadász indexképet állítanak be a videóhoz, és csak a lekattintás után derül ki, hogy valójában nem is azt tartalmazza a feltöltés, mint amit a cím és az indexkép alaján ígért a feltöltő. Gyakran verik át így a felhasználókat például egy rangos focimeccs után, amikor a feltöltő a mérközés összefoglalóját ígéri, de valójában egy olyan videót tölt fel, ami tovább kattintásra buzdít.

Az előzetessel azonban a kattintásvadász tartalmakat alaposan meg lehet szűrni.

És arről tudott, hogy csak be kell gépelnie 4 betűt a YouTube-videók linkjébe, és máris letöltheti a zenéket? Itt mutatjuk.

Ha máskor is tudni szeretne a YouTube újításariól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!