szerző:
hvg.hu

Egy évvel ezelőtt született robottánc-világrekord utoljára, akkor 1007 robot mozgott egyszerre. Most ezt fejelték meg Kínában.

Alig egy évvel ezelőtt, 2016 júliusában jelentette be a kínai állami hírügynökség, hogy egy igen különleges Guinness-rekordot sikerült felállítani. Akkor a kelet-kínai Santung tartományában összesen 1007 robot táncolt egyszerre, ami új világrekordnak számított a cseppet sem szokványos kategóriában.

Egy év elteltével ismét Kína próbálkozott meg a saját maga által felállított rekord megdöntésével – sikeresen. Ezúttal összesen 1069 robot állt "csoportba" azért, hogy új Guinness-rekord szülessen. Született is, az egészet pedig nemcsak a felügyelőbizottság követte figyelemmel, de jó néhány kamera is.

A Dobi nevű robotot (illetve robotokat) a kínai WL Intelligent Technology készítette, a közös táncon kívül pedig sétálni, beszélni és tajcsizni is tudnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!