szerző:
hvg.hu

Képernyőképek és pár információ is kiszivárgott azokról a háborús játékokról, amelyeket az észak-koreai mobilokra adtak ki. Kettő közülük aktuális is.

Az NK News szúrta ki, hogy az észak-koreaiaknak szóló Arirang-Merai honlapon három háborús játékot ajánlanak a mobillal rendelkező embereknek. Az Economist adatai alapján ez 3 millió állampolgárt érinthet a 25 milliós országban, akik egyébként egy teljesen észak-koreai okostelefonon is tudnak játszani. Csak pár képernyőkép és információ szivárgott ki ezekről a játékokról, de már a nevük is sokatmondó: Confrontation War, Guardian, Goguryeo Battlefield.

Az ajánlás alapján utóbbival kétezer évvel ezelőtti korszakban lehet csatákat vívni, a másik két háborús játék viszont a jelenben zajlik. A helyi beszámoló szerint a fiatalok körében népszerű a játék, amelyben az ellenséggel komoly háborút lehet vívni – nincs megnevezve, de Észak-Korea és az Egyesült Államok konfliktusa idején lehet tippelni, hogy ki az ellenség.

©

A Guardian játékban katonai tengeralattjárókkal lehet háborúzni, a Confrontation War kapcsán viszont nincs további infó, azon kívül, hogy ez is háborús játék – kivéve persze a fenti képernyőképet, amelyből sejthető, hogy olyan észak-koreai rakátékkal lehet támadni, amelyeket nemrég be is mutattunk.

A játékot elvileg csak okostelefonokra tervezték, így a helyi tableten nem is lehet vele játszani, amin persze nem is csodálkozunk, hiszen még a wifit is kihagyják belőle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!