szerző:
hvg.hu

Érdemes kipróbálni az alábbi ingyenes képernyő-fotózó programot, az alaptevékenységén kívül ugyanis sok hasznos funkciót is kínál.

Képernyőfotót egyetlen gomb lenyomásával készíthetünk a windowsos számítógépeken, de azért vannak kifejezetten erre szakosodott szolgáltatások, programok. Ez utóbbiak közé tartozik a Floomby is, amelyik annyiban különleges, hogy az elkészült kép azonnal automatikusan elmentődik a programhoz kapcsolódó szerveren, és mi bármikor hozzáférünk egy linkkel. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem menthetjük el a számítógépünkre, de erről majd később lesz szó. A kép egyébként az utolsó hozzáféréstől számított 180 napig marad meg a szerveren.

A programmal különféle méretű képernyőképeket készíthetünk, beállíthatjuk, hogy az egész kijelzőt vagy csak az aktív ablakot fotózza-e le, de természetesen akkora részt is kijelölhetünk a fotózott képből, amekkorát akarunk. A különböző lehetőségekhez gyorsbillentyűket is meg lehet adni, de a képkészítést a tálcán lévő ikonnal is kezdeményezhetjük. A program alapbeállításban hanggal jelzi a kép készítését, de ezt bármikor kikapcsolhatjuk.

©

Mint említettük, a program automatikusan elmenti a szerverére a képet, de ezt akár le is tilthatjuk, és csak a gépünkre mentjük el, de a két lehetőség együtt is működik. A szoftverhez egy szerkesztőpaletta is tartozik, amelyik különféle eszközöket kínál a képernyőmentés annotálásához.

A Floomby innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthető.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos és ingyenes programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.