szerző:
hvg.hu

Több új funkcióval is bővül az Android saját üzenetküldője, amely hamarosan webes felületet is kap. Így akár a számítógép előtt ülve is SMS-ezhetnek majd az androidosok – nem mellesleg ingyen, ha van netkapcsolatuk.

A telefonügyekben mindig jól értesült Android Police most is több érdekesnek tűnő fejlesztésről számolt be, miután a portál munkatársa alaposan átvizsgálta az Android saját üzenetküldőjének legfrisseb változatát, pontosabban annak fejlesztői kódját. Az ily módon kinyert információk általában utalást tesznek egy-egy új funkció várható megjelenésére, és a portál szerint most is erről van szó.

Mint kiderült, az app komoly újdonságokkal bővült, amelyekre a forráskódban megjelent parancsokból következtetnek. Ezek egyike a sokat sejtető „Messages for Web”, ami a gyakorlatban arra utalhat, hogy a szolgáltatáshoz webes felület készül. Ebből már nem nehéz összerakni, miről van szó: a laptop/számítógép böngészőjén keresztül is lehet majd SMS-t küldeni. A portál úgy véli, a módszer hasonlóan működik majd, mint az Androidon most is használható Google chat-alkalmazás, az Allo. Az ottani kapcsolódáshoz a számítógép képernyőjén megjelenő QR-kódot kell beolvasni a telefonnal, így kerül szinkronba a két eszköz.

Két további fontos újításra utaló jelre bukkant még az Android Police. Egyrészt, hogy az üzenetküldő az Apple iMessage szolgáltatásához hasonlóan wifin/mobilhálózaton keresztüli chatelést is lehetővé tesz majd – tehát klasszikus SMS-díjak nélkül lehet majd üzengetni –, illetve várhatóan pénzküldésre alkalmas funkcióval is kiegészítik.

Ha máskor is tudni szeretne az Android újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!