szerző:
hvg.hu

Úgy lett az iPhone X-et reklámozó vírusvideó az Apple 7 perces klipjéből, hogy valójában nem is kerül elő a filmben a jubileumi iPhone.

A kínai új évre időzítve jelent meg az Apple szívszorító videoklipje, amelyet Kínában már több mint 68 millióan néztek meg, és a YouTube számlálója is a kétmillióhoz közelít. A „3 perc” című filmecske igaz történeten alapszik. A főszereplője egy anyuka, aki kalauzként dolgozik Kína egyik leghosszabb vasútvonalán, és mindössze három perce van arra, hogy az egyik állomáson találkozhasson a kisfiával.

Egy iPhone X-et reklámozó videóról van szó, azonban a filmben sehol sem tűnik fel a jubileumi készülék. Ennek ellenére komoly szerepet játszik benne, ugyanis a teljes klipet iPhone X-zel készítették. Ez is egy remek példa az Apple azon tervére, hogy megmutassa, miként használhatók kreatív célra a hardverei és a szoftverei.

Hogy mennyire hat majd egy ilyen reklám az iPhone X értékesítésére az év egyik legfontosabb időszakában Kínában, azt még nem tudni. Mindenesetre a jubileumi iPhone, amely tavaly novemberben mutatkozott be Kínában, az egyik legnépszerűbb telefonná vált, és olyan márkákkal versenyez, mint a Huawei, a Xiaomi és a Samsung.

A klipet a díjnyertes hongkongi rendező, Peter Chan jegyzi. Az alábbi – time lapse – videó azt mutatja, hogyan készült a klip az iPhone X-zel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!