szerző:
hvg.hu

Ígéretes tervet dédelget a Microsoft, amelyben a Cortana képességeit használná fel az androidos és iOS-es telefonokon.

Először a windowsos eszközökön mutatkozott be a Microsoft digitális asszisztense, a Cortana, és jelenleg a Windows 10-es PC-ken is elérhető. Ez persze nem elég a redmondi óriásnak, aki már az iOS-es és az androidos telefonokra is beköltöztette a Cortanát.

A legújabb hírek szerint a Cortana hamarosan integrálódik az Outlook e-mail appba az androidos és az iOS-es készülékeken, ami azt jelenti, hogy a felhasználók akár felolvastathatják majd az e-mailjeiket, és szóban diktálhatnak válaszokat.

©

A The Verge értesülése szerint a Microsoft már teszteli is a Cortana-integrációt az Outlook alkalmazásba, és azt is tervezik, hogy Bluetooth-támogatást nyújtanak majd az üzenetek hangos felolvasásához. Ez jól jöhet majd az autókban, amikor a felhasználó nem foghatja meg a telefonját. Azt most még nem tudni, hogy mikor jelenik meg az első bétaverzió.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!