szerző:
hvg.hu

Remek unaloműző a tajvani játékfejlesztőktől származó Cat Condo, amiben macskák gyűjtésével és pakolgatásával kell foglalatoskodnunk. Kihívásból nem sok jut, mókából viszont annál inkább.

Egyre igazabbnak tűnik az az állítás, miszerint egy mobiljáték esetében sincs szükség részletgazdag grafikához ahhoz, hogy jót játsszon vele az ember. Ugyanez ez igaz a tajvani programozók által készített Cat Condo nevű kis programra, amely főként macskakedvelőknek ajánlott, de az is legalább kipróbálásra érdemesnek találhatja, aki szimpatizál az ázsiai rajzfilmkultúrára jellemző stílusjegyekkel.

Az iOS és Android-rendszerű készülékekre ingyenesen letölthető programban a cirmosok pakolgatása a dolgunk, illetve – a Tetriszhez hasonlóan – az azonos fajtához tartozó kedvencek begyűjtése. Ehhez csupán a kis ketrecből előbúvó cicákat kell egymásra "húznunk" és a manővert máris pontokkal jutalmazza a rendszer. A felbukkanó cirmosok rakosgatása újabb és újabb fajták megjelenését eredményezi, egy idő után pedig a játéktér is növekedni kezd: eleinte néhány állatkáról kell csak gondoskodnunk, pár szint múlva azonban megszaporodnak a jószágok.

©

A kihívást nem igazán tartogató, így különösebb tét nélkül játszható Cat Condo viszont ettől függetlenül is okozhat némi függőséget, tekintve, hogy a sikerélmény állandó. A begyűjtött macskák után járó pontokat ontja magából a játék, de a megszerzett tallérok nemcsak mutatós grafikai elemek, gyakorlati hasznuk is van: újabb macskákat vásárolhatunk belőle, hogy a már pályán lévő, de pár nélkül maradt cirmosokat is felfejlesszük. Az élményt az időnként felbukkanó kis ládák is fokozzák, amelyek értékes meglepetéseket rejthetnek, ezzel is nagyban megkönnyítve előrejutásunkat.

A Cat Condo egyik legnagyobb előnye, hogy klasszikus, történetmesélő rész híján pár percnyi szórakozáshoz is nyugodt szívvel ajánlható. Nem igényel sem hosszabb előkészületet, és különösebb áttekintést sem, gyakorlatilag az indítása után azonnal felpörögnek az események. Kiváló időtöltés lehet a metrón/buszon való rövidebb utazások alkalmával, azt a néhány megállót így biztosan könnyebb lesz kibírni.

Ha máskor is tudni szeretne a legjobb telefonos játékokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!