szerző:
hvg.hu

Azoknak is kedvezne a Facebook, akik szó szerint szeretik hallatni a hangjukat. Már tesztelik is a funkciót, ami épp ezt az igényt hivatott kiszolgálni.

Úgy tűnik, Mark Zuckerberg nem túlzott, amikor év elején azt mondta, több olyan változtatás is lapul a tarsolyában, amikkel az oldalon töltött időt kívánja jobbá, tartalmasabbá tenni. Ezek közül néhányat már aktiváltak is, most pedig újabb fejlesztés van kilátásában, ami szintúgy a Facebook-vezér által említett, aktív tartalmakat igyekszik – szó szerint – hangsúlyosabbá tenni. Ugyanis már javában tesztelik azt a funkciót, amellyel elsősorban hangos bejegyzések lesznek készíthetők, illetve felmondhatók – és publikálás után ismerőseink által visszahallgathatók.

Az újdonságot, amelynek létezését a TechCrunch érdeklődésére megerősítette a Facebook, egyelőre az indiai felhasználók egy szűk része tudja csak használni. Így vált elérhetővé egy fiatal fiú, Abhishek Saxena számára is, aki gyorsan fotót készített a Voice Clip névre hallgató újításról. A jelek szerint az ilyen típusú bejegyzéseket a többi posztfajtához hasonlóan lehet majd létrehozni, természetesen a rá vonatkozó szabályoknak megfelelően.

Ezek egyike, hogy a klipeket rögzítés után, de még a közzétételük előtt vissza lehet majd hallgatni, ugyanakkor szerkeszteni, hagyományos értelemben véve „javítani” már nem tudjuk. Vagyis ha a hangfelvétel elkészült, de valamiért nem nyerte el a tetszésünket, úgy kénytelenek leszünk újból rögzíteni. Jó hír viszont, hogy a klipek hosszát elvileg nem korlátozzák, így akár a napjainkban népszerű podcast műsorokhoz hasonló felvételek is készíthetők lesznek.

Hogy az újdonság mikor válik széles körben elérhetővé, nem tudni, a Facebook részéről mindenesetre azt mondták, a hangfelvételek nemcsak újfajta kifejezési eszközt jelentenek majd a felhasználók számára, hanem egyfajta könnyítést is: aki eddig nem mert kamera elé állni, de amúgy szívesen megosztaná gondolatait másokkal, úgy hamarosan ilyen formában is megteheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

A Facebook nem viccel: Vöröskeresztet csinálnak a legszomorúbb funkcióból

Több humanitárius szervezettel összefogva fejleszti tovább a személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló funkcióját a Facebook: a bajba jutottak ezentúl nemcsak a Safety Checket használó önkéntesek segítségét igényelhetik majd, hanem a helyzetnek megfelelő társulás szolgáltatásait is.

hvg.hu Tech

1 órás ultimátumot kap az EU-tól a Facebook és a Google

Az Európai Bizottság legfrissebb ajánlása szerint az internetes kártékony tartalmak az első órákban fejtik ki a legerősebb hatásukat, ezért a megjelenésük után szinte azonnal le kell rájuk csapni. A technológiai cégeknek ehhez igazi moderátorhadsereget kell felállítaniuk.