szerző:
hvg.hu

Több mint száz nyelv között fordít (a magyart is érti) egy böngészőbővítmény, melyet minden valamirevaló böngészőhöz le lehet tölteni.

Igen hasznos bővítmény az Instant Translate, amelyet Chrome-hoz, Firefoxhoz, Operához és Edge böngészőhöz is le lehet tölteni. A feladata egyszerű: lefordítja a kijelölt szavakat, szövegrészeket (akár pdf-ből is) tetszés szerint választott nyelvre.

A települése, majd az indítása után azonnal aktiválódik, és ha ezután a böngészőben fellépünk egy weboldalra, akkor már ki is próbálhatjuk a bővítmény tudását, igaz, ehhez előbb be kell kapcsolnunk a jobbra megjelenő, új bővítményre figyelmeztető ablakban. Ezután ha a weboldalon kijelölünk egy szövegrészletet, majd rákattintunk a jobb egérgombbal, elég kiválasztanunk a megjelenő menüből a bővítményt. Ekkor egy ablak jelenik meg, benne a tartózkodási helyünknek megfelelő nyelvre történő fordítás.

©

Az ablak tetején lévő ikonokat választva felolvastathatjuk az eredeti szöveget, a Google fordítóba tehetjük, sőt akár magát az ablakot is átpozicionáltathatjuk, bár akkor az eredeti szöveg lesz benne, igaz, ezt újra csak lefordíttathatjuk.

Ha a böngésző felső eszköz sorában a Bővítményeket választva megkeressük az Instant Translate-et, akkor a Beállításokra (fogaskerék ikon) kattintva különféle nyelveket és jellemzőket állíthatunk be.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos szoftverekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!