szerző:
MTI

Emberi testrészek zuhantak le az égből vasárnapra virradóan a szaúd-arábiai Dzsiddában. Elképzelhető, hogy a szerencsétlenül járt ember elrejtőzött egy repülőgép futóművében - közölte a rendőrség.

Egy szemtanú szerint a testmaradványok hajnali fél háromkor estek a földre egy dzsiddai útkereszteződésben - közölte a rendőrség szóvivője.

Az eset azután történt, hogy kényszerleszállást hajtott végre a szaúdi Saudia légitársaság iráni zarándokokat szállító egyik Boeing 767-es gépe az egyik hátsó kerék meghibásodása miatt az ország nyugati részén lévő Medina repülőterén. A járaton, amely az iráni Meshedből indult, 315-en tartózkodtak. A kényszerleszállás következtében a gépen 29-en megsérültek. Egy szemtanú közlése szerint a Boeing két sikertelen kísérlet után ért földet.

A szaúdi polgári légiforgalmi hatóság szóvivője azt mondta, hogy a két esetnek semmi köze egymáshoz.

Azokon a repülőtereken, ahol gyengék a biztonsági intézkedések, előfordul, hogy emberek repülőgépek hajtóművébe rejtőzve próbálnak meg potyán utazni, illetve elszökni az országból. Legtöbbjük az út során megfagy.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!