szerző:
MTI / hvg.hu

Öt katona meghalt a francia Alpokban hétfőn, amikor elsodorta őket egy lavina. A baleset Valfréjusnél történt, körülbelül kétezer méteres magasságban, ahol a katonák a sípályákon kívüli területen gyakorlatoztak.

Az 52 fős csoportból a hógörgeteg 11 síelő katonát sodort el délután 2 óra előtt, közülük öten meghaltak, négyen könnyebben megsérültek. Két katonát kihűlés miatt ápolnak a grenoble-i kórházban.

Az elsodort katonák mentését három helikopterrel a hegyi mentők különleges rendőri egységei végezték, öt mentőkutya és három orvos segítségével.

Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter jelezte, hogy kedd reggel a helyszínre megy.

Múlt szerdán két 16 éves gimnazista és egy 56 éves ukrán síelő halt meg egy lavina miatt szintén a francia Alapokban, Grenoble térségében, amikor egy lezárt, fekete színjelzésű sípályán sportoltak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!